Saç ekimi nasıl yapılır?

Ülkemizde saç ekiminin çok yaygın olmasıyla beraber, size Füsun Seymen Saç Ekimi Danışma Merkezi olarak bütün bilgileri ileteceğiz.

Saç ekimlerinde en önemli bölge, donör alan dediğimiz iki kulak hizası ile ense bölgesidir. Dihidrotestosteron hormonunun (erkeklik hormonu) etkilemediği tek bölge olduğundan alınan saç folikülleri dökülmemeye kodludur.

Saç ekim işlemi 3 aşamadan oluşmaktadır:

1.Alım Aşaması

Hastanın eksiksiz bütün tahlilleri yapıldıktan sonra donör alan komple traş edilir. Sonrasında enjeksiyon yöntemiyle lokal anestezi uygulanır. Donör alan uyuştuktan sonra da Tumesan uygulanır. Tumesan, deri altına verdiğimiz sıvılardır. Bu sıvılar sayesinde alt dokuyu koruyor, kanamayı yavaşlatıyor ve sık duran saç köklerini ayırarak alım işlemini kolaylaştırıyoruz. Mikro punch yardımıyla saç folikülünü deriden ayırıyoruz. Saç derisinden ayrılan saç folikülleri penset yardımıyla çekilerek alınır. Petride toplanan saç kökleri tek tek spançlara 200 kök olmak üzere aynı yönde dizilir. Bu aşama, saç köklerinin sayısını belirleyen işlemdir. Alım ve dizim işlemleri aynı anda yapılır. Sayıya bağlı olarak değişmekle birlikte genel olarak alım işlemi yaklaşık 2 ile 3 saat arasında yapılır.

2.Kanal Aşaması

Kanal işlemi en önemli aşamalardan biridir. Kanal, safir uç tekniğiyle açılır. Safir uç, elmasa benzer kesici bir alettir. Bu aşamada saç köklerinin yönu, açısı ve dağılımı belirlenir. Kanallar dik dik açılırsa “çim kafa” dediğimiz görüntü ortaya çıkar. Çok yatay açılırsa sağa ya da sola yönlendirme yapılamaz. İnsan anatomisinde olduğu gibi 45 derecelik açıyla açılmalıdır. Kanal yaklaşık 1 saat süreyle sürer, ondan sonra ekim işlemine geçilir.

3.Ekim Aşaması

Ekim aşaması, son aşamadır. Ekim pensetleri yardımıyla spançlara dizilen saç kökleri tek tek kanallara yerleştirilir. Greft sayısına bağlı olarak değişmekle birlikte yaklaşık 2 veya 2.30 dakika sürmektedir. Sonrasında pansuman yaparak hastayı toparlıyoruz.

Bir yanıt yazın

X